Carnaval (3 van 3)

OOGSPANNING

Een start,

Graag mag ik een nieuw fotocollectief aankondigen. OOGSPANNING

Gedurende een jaar ben ik met 2 collega fotografen Kurt Sesselle en Wim Dhaese bezig met het plannen van dit project. We wilden ons fotografisch werk tentoonstellen binnen de publieke ruimte van Oosteeklo. Oogspanning zouden we als volgt kunnen omschrijven;

oog (het; o; meervoud: ogen)
-  Het Gezichtsorgaan, kijker, aandacht, blik
span·ning (de; v; meervoud: spanningen)
- Geestvervoering , geladenheid , opwinding
We hebben het doel pretentieloos onze eigen interpretatie van HET beeld te geven. Hierin willen we zowel elkaar als de kijker stimuleren en inspireren door middel van het medium fotografie. Op 1 April zijn we dan uiteindelijk vertrokken met dit project. Wij willen hiervoor ook de mensen van de Parochiezaal bedanken.

De beelden van mijn collega’s kan je bekijken in de constante expositie in de ‘etalage’ van de parochiezaal van Oosteeklo (Dorpsplein Oosteeklo)
Of ze zijn ook te vinden op onze website :
http://www.oogspanning.be

Mijn eigen beelden :
Deze beelden gemaakt op het Carnaval van Oosteeklo. Persoonlijk heb ik weinig verwantschap met carnaval. Daarom heb ik geprobeerd het gekende uitbundige beeld van carnaval te doorbreken en hierin mijn eigen verstilde versie te plaatsen…

 

Oogspanning-0001

Categories: Blog